Freesit aamurutiinit

Olimme viettämässä kesäpäivää yhteisen ystävämme kesäkodissa, jossa aamu alkoi ravitsevalla aamupalalla ja alastonuinnilla järvessä. Koimme molemmat saavamme niin paljon virtaa, että halusimme jakaa teille parhaat vinkkimme aamuihin. Miksei vastaavanlaiset asiat toteutuisi arjessakin –  vaikuttamalla aamun fiilikseen voit vaikuttaa koko tulevaan päivään ja siihen, miten kohtaat päivän haasteet.
 
Arvosta untasi. Riittävän ja laadukkaan unen vaikutukset terveyteen ja virkeystasoon ovat kiistattomat, mutta silti unen tarvetta vähätellään. Moni kuvittelee pärjäävänsä vähemmällä unella kuin todellisuudessa tarvitsevat, ja elävät jatkuvassa univajeessa. Runsas kofeiinin käyttö hämää elimistöä ja pitää virkeystason kohtuullisena, vaikka unen tarve olisi suurikin. Olet nukkunut riittävästi, kun heräät oikeaan aikaan ilman herätyskelloa virkeänä. Kuinka moni meistä pystyy tähän arjessa? 
 
Herättele keho. Me olemme molemmat vilukissoja ja periaatteessa kylmän veden inhoajia, mutta ylittäessään epämukavuusalueen ylipäätään elämässä, kokee yleensä parhaat onnistumisen tunteet. Mikä energia ja herätys! Jos aamu-uinti ei onnistu, kokeile kevyttä treeniä, kuten aamukävelyä, joogaa tai vain hartioiden pyörittelyä ja muutamaa venytystä. Muista, ettei aamun tarvitse alkaa kovalla treenillä, vaan jo 10 minuutin kävely tai muu kehon liikuttaminen tekee hyvää. 
 
Ravitse kehoasi muullakin kuin take away-kahvilla. Jos aamupala ei maistu heti, voit tehdä jo edellisenä iltana valmiiksi esimerkiksi smoothien tai tuorepuuron, minkä syöt työmatkalla tai muuten myöhemmin aamupäivällä. 
Meidän smoothiet ja tuorepuurot noudattavat periaatetta ‘mitä vihreämpi, sen parempi’, ja lisäksi sisältävät usein marjoja, kauramaitoa ja -hiutaleita ja erilaisia siemeniä.
 
Koko perheen verran smoothieta:
1 Kurkku
4 kiiviä
2 banaania
2 dl kauramaito tai kookosvettä
1 kuorittu limetti
70 g pinaattia
2 peukalonpään kokoista palaa tuoretta inkivääriä
 
Makeutukseksi hieman hunajaa.
 
Aloita päivän työt ikävimmästä tehtävästä. Suunnitelmallisuus auttaa tässä – listaa päivän kolme tärkeintä tehtävää jo edellisenä iltana, ja aloita siitä, minkä haluat tehdä vähiten. Erityisesti yrittäjinä koemme, että oman työn johtaminen ja priorisointi ovat edellytyksiä aikaansaamiselle, ja niitä ikävämpiä hommia ei tulisi muuten ikinä tehtyä.
 
Kolme hyvää. Vilkaisu peiliin ennen lähtöä – mitä hyvää sanosin itselleni? Kaunis hymy, ryhdikäs olo ja tästä tulee hyvä päivä!
 
 

“Kaikkein salaisimmat kysymyksesi ovat yleensä niitä kaikkein yleisimpiä”.

Sara & Sonja

#pelvicangels #äidiltätyttärelle #naistenterveys #naistenhyvinvointi #fysioterapia 

 
Like
3

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *