Luonnon korjaava vaikutus

Photo by Snapwire

“Shinrin yoku” on japania, vapaasti suomennettuna “metsässä vierailua rentoutuakseen ja edistääkseen terveyttä”. Suomeksi meillä ei ole vastaavaa termiä luonnon ja metsän terveysvaikutuksista nauttimiselle, mutta voisimme mieluusti lanseerata sellaisen! Metsällä ja luonnolla yleisesti on paljon tutkittuja terveysvaikutuksia, ja lyhytkin luonnossa vietetty aika on hyödyllistä. Tiesitkö, että

  •  jo 10 minuuttia luonnossa laskee tutkitusti verenpainetta ja sydämen sykettä?
  • 20 minuutin jälkeen mielialassa on tutkijoiden mukaan mitattavaa parantumista.
  • Tunnin jälkeen tutkijat ovat löytäneet mitattavaa keskittymis- ja huomiokyvyn kehittymistä.
  • Kahden tunnin jälkeen immuunisysteemin toiminnassa tapahtuu parantumista.

Esimerkiksi sisäilmaongelmaisissa työpaikoissa työskentelevien voisi olla hyödyllistä ajoittaa kalenteriin parin tunnin metsävisiittejä säännöllisesti tukemaan omaa immuunipuolustusta, sekä kaikkea edellä mainittua sen lisäksi.

Luonnossa vietetty aika ja sen tuomat terveysvaikutukset eivät ole yhtä vaikuttavat, mikäli luontoon menee puhelimen kanssa ja vastailee viesteihin tai sosiaalisen median päivityksiin, eli jätetään puhelin laukun pohjalle ja ihmetellään luonnon ääniä, tuoksuja ja värejä.

Me molemmat rakastamme metsän lisäksi merta ja vesistöjä, ja olemme tehneet suuria päätöksiä, meditaatioharjoituksia ja saaneet lohtua vaikeissa tilanteissa luonnonvesien äärellä. Oletko huomannut luonnon rauhoittavan ja hoitavan vaikutuksen? Missä sinä rentoudut mieluiten?

“Kaikkein salaisimmat kysymyksesi ovat yleensä niitä kaikkein yleisimpiä.”

Sara & Sonja

#pelvicangels #äidiltätyttärelle #naistenterveys #naistenhyvinvointi #fysioterapia #luonto #rentoutuminen #metsä

Like
1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *