Toiveemme seuraavalle vuosikymmenelle

Kuva: Sabrina Bqain

Toivomme alkavalle vuosikymmenelle monia asioita. Toivomme esimerkiksi, että 2020-luvulla jokainen lapsi syntyisi toivotusti, ja tämä tarkoittaa eri asioita. Esimerkiksi sitä, että ympäri maailmaa koulutus ehkäisyasioista olisi oikeaan tietoon perustuvaa ja kaikille saavutettavissa. Myös ehkäisyn saavutettavuus paranisi niin asenteiden kuin hintapolitiikankin kannalta.

Toivomme myös, että lapsia saisi entistä useammin myös he, joille se on nyt mahdotonta tai vaikeaa. Toivomme, että adoptioprosessit muuttuvat huomattavasti jouhevammiksi ja vähemmän syrjiviksi erilaisia perhemuotoja kohtaan, kuitenkin lasten etu aina silmälläpitäen. Tasa-arvoisen avioliittolain myötä myös miesparien on ollut teoriassa mahdollista adoptoida, mutta tietääksemme yksikään miespari ei ole adoptiolasta vielä Suomessa saanut (korjatkaa, jos jollain toista tietoa!).

Toivomme, että erilaiset lapsettomuushoidot ovat paremmin saavutettavissa heille, jotka sitä tarvitsevat. Toivomme, ettei pääsy hoitoihin olisi rahasta kiinni, ja että tietoisuus myös vaihtoehtoisista hoitomuodoista lisääntyisi ja palveluiden laatu kaiken kaikkiaan paranisi. Tämän lisäksi toivomme laillisia ja turvallisia raskaudenkeskeytyksiä kaikkialle maailmaan, jottei yksikään tyttö tai nainen joutuisi enää epätoivoiseen tilanteeseen. Toivomme, että raskaana oleville on tukea saatavilla, ja lapsiperheiden palveluissa ymmärrettäisiin koko perheen hyvinvointi. Toivomme esimerkiksi, että meidän tarjoamat palvelut olisivat pian saatavilla kaikille, ei vain heille, joilla on siitä varaa maksaa. Toivomme, että ymmärrettäisiin, mikä merkitys koko loppuelämälle voi olla synnytyskokemuksilla, ei pelkästään tilastoilla tai rahalla.

Toivomme ymmärrystä siihen, etteivät kaikki aikuiset ihmiset halua lapsia, eikä heidän tulisi kokea siitä paineita ympäristön puolesta. Toivomme sensitiivisyyttä aiheesta keskusteluun ja ymmärrystä ihmisille olla kysymättä lapsitoiveista, jos niitä ei niin sanotusti lastensaanti-iässä oleville vaikuta tulevan. He kertovat, jos haluavat jotain kertoa, piste.

Toivomme turvataitojen opettamista jo pienille lapsille ja näistä asioista tietoisuutta kaikille vanhemmille ja lasten kanssa työskenteleville. Toivomme, ettei 2020-luvulla aiheuteta ristiriitaa siitä, mitkä ovat oman kehon rajat, ja ettei ketään lasta pakoteta ylittämään niitä vasten tahtoaan. Toivomme tyttöjen ja naisten sukuelinten silpomisen loppuvan kaikkialla ja välittömästi, ja uskomme sen tapahtuvan vain koulutuksen, tietoisuuden ja uusien ammattien myötä heille, jotka ovat silpomistyötä tehneet. Muistetaan, ettei kauhistelu ja sääli auta, mutta sinä voit auttaa. Tehdään 2020-luvulla historiaa.

Kuva: Sabrina Bqain

Mitä sinä toivot alkavalta vuosikymmeneltä? Mitä olet valmis muuttamaan sen eteen?

 

 

“Kaikkein salaisimmat kysymyksesi ovat yleensä niitä kaikkein yleisimpiä.”

Sara & Sonja

#pelvicangels #äidiltätyttärelle #naistenterveys #naistenhyvinvointi #seksuaaliterveys #ehkäisy #tasa-arvo #lapsettomuus #seissilpomiselle #pelastapimppi #perheidentuki

Like
3

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *