Julistamme kehorauhan!

Kuva: Sabrina Bqain

Haluamme julistaa kehorauhan alkavan tästä päivästä alkaen, hamaan tulevaisuuteen asti. Kehorauhalla tarkoitamme tässä kohtaa jokaisen henkilökohtaista vastuuta siitä, miten puhumme itsellemme ja toisille. Jos kaikki minäpuhe on negatiivista, keskittyen siihen mitä pitäisi tai voisi muuttaa, mikä on rumaa/isoa/pientä/epäsopivaa/karvaista/karvatonta/luisevaa tai möykkyistä, jää positiivinen vähälle, jopa olemattomiin. Keskittyminen itsessä kaikkeen negatiiviseen lietsoo helposti samaa ajatusmallia myös muita kohtaan. 

Kehorauha antaa tilaa kaikenlaisille kehoille. Bikinikeho on nimenomaan keho, jonka päällä on bikinit, ei mikään tietty vaatekoko tai rasvaprosentti. Kehoaan saa toki halutessaan muuttaa; sitä voi koristella tatuoinnein tai lävistyksin, muuttamalla hiuksiaan radikaalisti tai laihduttamalla, kasvattamalla lihasmassaa tai antamalla tietoisesti kehon hieman pehmentyä. On täysin eri asia tehdä muutoksia vapaasta omasta tahdosta, ilon kautta, kuin pakosta ja ahdistuksesta käsin. Annetaan siis toisille vapaus olla sellaisia kuin he ovat, tai halutessaan myös muuttaa sitä. 

Antamalla itselleen kehorauhan, on helpompi antaa sitä myös muille. Lopetetaan siis kommentointi, mikä sisältää arvostelua tai oletuksia siitä, ettei henkilö halua näyttää siltä, miltä näyttää. Jos ylipainoinen henkilö aloittaa uuden liikuntaharrastuksen, ei se tarkoita, että hän haluaa tai yrittää sen avulla laihtua. Eihän oleteta tai kommentoida näin? Jos hoikka tilaa extraisot ranskalaiset ravintolassa, ei hän tarvitse kommenttia siitä, kuinka on “hyvä jos saisi vähän lihaa luiden päälle”. 

Lisäksi on tärkeä muistaa, että on hyvin vaikea opettaa lapsilleen tervettä suhtautumista omaan kehoon ja sen arvokkuuteen, mikäli lapsi kuulee oman vanhempansa puhuvan aina itsestään rumasti. Jos esimerkiksi äiti on aina dieetillä eikä syö samaa ruokaa kuin muut, voi tämä aiheuttaa lapsissa hämmennystä, ja siirtää kehohäpeää lapselle. Sosiaalisen median kanavissa on huolestuttavan paljon erilaisia laihdutustilejä, joita seuraavat ala- ja yläasteikäiset lapset inspiroituen kehonmuokkausdieeteistä. Ollaan siis kiinnostuneita siitä, mitä lapset somessa tekevät, puhutaan lapsista ja lasten kuullen aina kauniisti itsestä ja muista ihmisistä ja opetellaan näkemään hyvä ja kaunis kaikkialla. 

Helposti sanottu, harjoittelua vaatii varmasti jokaiselta jossain määrin. Mitä jos yrittäisimme tehdä seuraavasta sukupolvesta kehorauhan konkareita? 

 

“Kaikkein salaisimmat kysymyksesi ovat yleensä niitä kaikkein yleisimpiä.”

                Sara & Sonja

 

#pelvicangels #kehorauha #kehopositiivisuus

Like
2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *