Kenellä on muutoksen avaimet?

Suuretkin suunnitelmat vaativat toteutuakseen useampia askeleita. 

Kyse voi olla niin painonpudotuksesta, itsensä huomioon ottamisesta, kommunikaation parantamisesta ihmissuhteessa. Siis aivan mistä vain! Jos maaliin on päästävä heti, turhaudut joko itseesi tai sen lisäksi vielä esimerkiksi kumppaniisi, jo ennen kuin muutos on saanut ensimmäistä kunnollista askelmaansa tai se ei pääse rakentumaan kestäväksi. 

Tutkaile alla olevaa kuvaa hetki mielessäsi ennen kuin jatkat lukemista.

Kuva on mainio muistutus siitä, mikä vie meitä eteenpäin ja mikä jättää lähtöviivalle. tarvitsemme piniä askelia kerralla. Miksi näin on?  PELKO. Mutta mikä saa meidät pelkäämään muutosta jonka olemme itse valinneet? Tarvitsemme uuden edessä jotain tuttuakin, jotta emme aktivoi aivojen pelko reaktioita. Pelko on vihollinen luovuudelle ja uuden omaksumiselle. Jos muutos on liian nopea, niin itseasiassa jopa huomaamattamme haluamme paeta pois muutoksen tieltä. 

Kiitä itseäsi, huomaa hyvä. Kirjoita muutos päiväkirjaa hyvistä muutoksista ja huomioistasi, miksi olet reagoinut kuten olet reagoinut, aseta seuraava pieni tavoite. 

Suurin vaatimus onkin itseasiassa vaatia itseltään vähemmän muutoksen edessä. Toista. Vähemmän. Vaatia vähemmän. Muutos alkaa tuntua inhimilliseltä ja tavoitettavalta. Sinä onnistut ❤️

“Kaikkein salaisimmat kysymyksesi ovat yleensä niitä kaikkein yleisimpiä”

Sara & Sonja

Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *