Meidän tarina

Kuva: Sabrina Bqain

Olemme kaksi naisten terveyteen erikoistunutta fysioterapeuttia, joilla on suuria unelmia. Halusimme luoda kanavan, jolla viestittää meille tärkeistä asioista ammattilaisina, naisina ja äiteinä. Halu kehittää ja kehittyä asuu meissä molemmissa, ja kaiken taustalla on tarve tehdä hyvää.

Olemme molemmat kulkeneet omaa polkuamme fysioterapiayrittäjinä. Jaoimme saman ajatuksen siitä puutteesta, kuinka fysioterapeutit perusopinnoissaan koulutetaan naisten terveyden tiimoilta. Koimme tarvetta viedä tätä asiaa eteenpäin, ja olemmekin luennoineet ja pitäneet käytännön workshoppeja pääkaupunkiseudun ammattikorkeakouluille sekä aiheesta kiinnostuneille ryhmille. Olemme erittäin kiitollisia siitä, että aihe on koettu tärkeäksi – yhä useampi tabu on rikottu ja aiheesta keskustellaan avoimemmin. Kohtaamme silti työssämme tilanteita, joissa naisten terveyteen liittyvät asiat on koettu häpeällisinä ja niistä on vaiettu turhaan. Naisten välinen vuorovaikutus äidiltä tyttärelle on asia, jota haluamme edistää -perimätiedon välittyminen olisi tärkeää ja monet kysymykset saisivat vastauksia. Tällä sivustolla puhumme asioista niiden oikeilla nimillä ja rikomme tietoisesti tabuja. Osa aiheista kumpuaa työstämme ja keskusteluistamme naisten kanssa – otamme mielellämme vastaan toiveaiheita myös teiltä lukijoilta!

Taustaa

Kuva: Sabrina Bqain

Yhteistyömme on alkanut jo ennen Pelvic Angels -projektia. Olemme olleet mukana perustamassa Suomen Äitiysfysioterapeutit yhdistystä, jonka hallitustehtävissä toimimme aktiivisesti osana asialle omistautunutta tiimiä. Yhdistyksen tarkoitus on ajaa parempaa äitiyshuoltoa kuntoutuksen osa-alueella Suomessa sekä yhdistää ammattilaisia, jotka työskentelevät fysioterapeutteina raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten parissa. 

Näissä yhteistyömerkeissä huomasimme, että meidän kahden yhteistyö, arvot, ambitio ja näkemykset kohtaavat täysin. Koimme, että olisi luonnollista jakaa elämään, yrittäjyyden iloihin ja arvaamattomuuteen sekä ammatilliseen kasvuun liittyviä asioita. Roosa Nauhalla on ollut hieno kampanja vuonna 2018 sloganilla “Yhdessä meissä on voimaa” – tämä puhkaisi idean ja innostuksen, mitä saisimmekaan aikaan kahdestaan? Loimme kanavan, jolla viedä kokonaisvaltaisemmin naisten terveyttä kansanterveydellisellä tasolla eteenpäin. Haluamme tavoittaa naisia eri elämäntilanteissa, myös ammattipiirien ulkopuolelta, vuoropuheluun naiseudesta, naisista ja naisten terveydestä.

Yksi toimintamme taustavoima on yhdistää eri alojen ammattilaisia ja osaamista kaikkien hyödyksi. Teemme mielellämme yhteistyötä, koulutamme ja opimme matkan varrella itsekin lisää!

“Jos sinua pyydetään luettelemaan rakkaimmat asiat elämässäsi, kuinka pitkälle pääset listallasi ennen kuin nimeät itsesi?”

Sara & Sonja